Lentekriebels

Vandaag was de warmste 5 maart ooit; de lente komt eraan. Die heerlijke lente met die geurende en kleurrijke bloemen, die dartelende lammetjes, de langere dagen en die aangename temperatuur. Een nieuwe start, vol nieuwe energie!

Ook de ziekte van Mies slaat een nieuwe weg in. Gisteren heeft hij zijn laatste uitwendige bestraling gehad. Het aansluitende gesprek met dokter Terhaard (UMC) verliep prettig, maar bevatte geen nieuwe informatie. Op zeer korte termijn wordt nog een interne bestraling (brachytherapie) uitgevoerd.

Vandaag hebben Mies, Maddie en Patrick een gesprek met dokter Tjin-A-Ton gehad. In eerste instantie leek het een herhaling van de feiten rondom de chemotherapie die ze al hadden gehoord, later werden er ook wat nieuwe dingen verteld. Het begint op te vallen dat informatie telkens wordt herhaald. Dit zorgt er (bij mij) voor dat het nieuws kan landen, zodat ik er een plekje aan kan geven.

De chemotherapie start aan het eind van deze maand en zal bestaan uit drie periodes van drie weken. Tijdens deze periodes worden chemotabletten geslikt en wordt Mies 2 dagen opgenomen voor chemotherapie via het infuus en een nierspoeling. De bijwerkingen zijn bij iedereen anders, maar het is zeker dat Mies’ haar uit zal vallen, zijn handen en voeten zullen tintelen en misschien rood worden en hij kan gevoelig worden in zijn keel voor bijvoorbeeld temperatuurwisselingen. Zijn weerstandsvermogen kan lager worden. Vermoeidheid komt niet in alle gevallen voor en tegen misselijkheid zijn er goede medicijnen. Diarree zal ook snel geremd worden als dat voorkomt.

Voorafgaand aan de chemotherapie wordt een CT-scan gemaakt om het “startpunt” van de chemo te bepalen. Zo kan er achteraf gekeken worden wat de effecten van de behandeling zijn.

Geen fraai verhaal hierboven, dat begrijp ik ook. Wel een begin van een nieuwe fase en de afsluiting van de vorige. Gelukkig is er nog meer nieuws: Mies is 1 kg aangekomen en zijn maagsonde (die nog steeds irriteert) zal vrijdag worden verwijderd! De dokter zei dat alles goed komt en daar hebben wij vertrouwen in. Makkelijk zal het niet worden, maar een beetje zon en vrolijke gezichten helpen een ieder op weg! Welkom nieuwe fase, welkom lente!

Afbeelding

Advertenties

Over Annemieke

❤ moeder ❤ natuurvoedingsadviseur ❤ altijd nieuwsgierig ❤ gek op (gezond) eten ❤ wil kinderen beter laten eten ❤ eet het beter ❤
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Lentekriebels

  1. Maurice zegt:

    Ook wij volgen nu de ontwikkelingen via deze blog. Fijn dat het zo kan.
    Succes met de brachytherapie! Groeten vanuit Rotterdam

  2. Martijn, Meta en Vinz van Voorden zegt:

    Inderdaad geen fraai verhaal, maar wel weer een stap in de goede richting. Super dat de maagsonde verwijderd mag worden! We blijven hier onwijs hard mee duimen. Dikke kus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s