Regenboog

Vandaag was een spannende dag, de eerste chemodag van Mies!

De chemokuur startte thuis door het innemen van enkele tabletten. Enigszins gespannen vertrokken Mies en Maddie vanmorgen naar het ziekenhuis, waar nog meer medicijnen moesten worden geslikt. Rond 10 uur werd Mies aangesloten op een infuus, waardoor hij gedurende de dag een hele regenboog aan gekleurde vloeistoffen (zakken) toegediend kreeg. Een deel betrof de nierspoeling.

In het laatste half uur werden de eerste bijwerkingen van de chemo plots voelbaar: Mies werd misselijk. Overgeven lukte niet echt. Gelukkig stond er een zorgzame verpleegster paraat die via het infuus medicijnen tegen de misselijkheid kon inspuiten.

De verrassing van de dag was dat vanmorgen bekend werd gemaakt dat Mies een andere chemokuur zou krijgen dan verwacht. Deze kuur heeft andere bijwerkingen, is wat lichter en heeft minder nierspoeling nodig. En, niet geheel onbelangrijk, hierdoor was mijn lieve schoonvader vandaag nog voor etenstijd thuis, terwijl we hadden gerekend dat hij morgenavond pas uit het ziekenhuis ontslagen zou worden!

Al met al is het Mies best meegevallen. De spreekwoordelijke dreun die hij kreeg toen hij misselijk werd –zijn woorden- was geen pretje, maar vanavond voelde hij zich slechts wat futloos.

Binnenkort zal ik wat informatie plaatsen over wat chemotherapie is en hoe het in zijn werk gaat. Bedankt voor al jullie steun, daar zijn we heel blij mee!

Afbeelding

Deze afbeelding van een regenboog vond ik op Internet. Hij is gemaakt door Annerin en staat op straatmuseum.nl. Het schilderij deed me denken aan Mies omdat die mij gisteren vertelde dat hij de chemo ook niet leuk vond (“regen”), maar dat het nodig is om weer beter (“geZONd”) worden.

Advertenties

Over Annemieke

❤ moeder ❤ natuurvoedingsadviseur ❤ altijd nieuwsgierig ❤ gek op (gezond) eten ❤ wil kinderen beter laten eten ❤ eet het beter ❤
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Regenboog

  1. Martijn, Meta en Vinz van Voorden zegt:

    De regenboog, heel mooi gevonden meis!! Ik hoop zo voor hem dat het bij futloos blijft. Onze duimen draaien overuren voor hem en voor jullie. Helaas is dat het enige wat we kunnen doen en dat is erg moeilijk, maar daar weten jullie alles van… hele dikke kus voor jullie allemaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s