Schaduw

Deze keer schrijf ik geen rooskleurig, romantisch verhaaltje over mijn stoere schoonvader en die vreselijke ziekte. Vandaag zal ik een realistisch beeld schetsen van wat ik heb gehoord en gezien de afgelopen week.

Zaterdag brachten we een bezoekje aan Tiel. Het was al even geleden in verband met onze vakantie. Bij de voordeur werden we verwelkomd door Maddie die ons met een stralende glimlach ontving. Eenmaal binnen zat er iemand in het relaxfateuil. Een schaduw van de man die we allemaal kennen als ‘Mies’. Bleek, smal en met een flink uitgedunde haardos. Getekend door de kanker, maar zeker niet verslagen. De lichtjes in zijn ogen brandden als nooit tevoren. Zijn twee kleinzonen konden rekenen op liefde, aandacht en een enorme dosis knuffels.

Een paar dagen eerder zagen Mies en Maddie dokter Tjin-A-Ton. Deze specialist heeft de diverse bloedwaarden (Hb, witte en rode bloedcellen) besproken en die zagen er relatief goed uit. Het hoesten is gelukkig minder geworden na een antibioticakuur. De diëtiste heeft de (aanvullende) voeding van Mies aangepast omdat hij snel last krijgt van zure producten zoals yoghurt. De zuivel laten staan vindt ze geen optie in verband met de hoge calorische waarde, dus er is nu voor een variant met extra vezels gekozen. Eten en drinken gaat nog niet vanzelf. De pijnaanvallen op de slokdarm (waarschijnlijk veroorzaakt door maagzuur) komen en gaan.

Afgelopen donderdag is Mies gestart met chemokuur nummer 3. Het ging best goed! Slechts een kwartiertje misselijk geweest. Ook de hik (een bijwerking) wordt na iedere kuur minder. Volgende week wordt er een nieuwe MRI-scan gemaakt en ruim een week daarna volgt de uitslag. Tijdens dit consult zal worden verteld of deze chemokuur aanslaat of dat er zal moeten worden uitgeweken naar een plan B.

De pijnaanvallen en het gebrek aan energie geven Mies het gevoel dat zijn lichaam hard aan het vechten is tegen de tumor en dat voelt goed! Als die ‘meevreter’ –zijn woorden- de kop op deze manier wordt ingedrukt, heeft hij er volledig vrede mee. Prachtig toch?!

 

Wie de zon tegemoet treedt, heeft de schaduw achter zich.

Afbeelding

Advertenties

Over Annemieke

❤ moeder ❤ natuurvoedingsadviseur ❤ altijd nieuwsgierig ❤ gek op (gezond) eten ❤ wil kinderen beter laten eten ❤ eet het beter ❤
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s