Een kluwen wol

Er zijn een paar dagen voorbij sinds mijn laatste update. Ondertussen is er heel veel gebeurd. Ik had erover willen schrijven, maar ik kon het niet. Het lijkt wel een writers block, alleen dan in een tegenovergestelde vorm: ik heb teveel tekst. Als spelende kittens tuimelen de woorden over elkaar heen. Feiten en emoties worden met elkaar verward als in een kluwen wol. Het is chaos in mijn hoofd. En ik ben bang dat mijn gedachtestroom slechts een glimp weergeeft van wat er in Mies en Maddie omgaat…

Afgelopen donderdag werd Mies met koorts opgenomen in ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Uit bloedonderzoek bleek een ontsteking. De witte bloedcellen waren gedaald tot nul. Door middel van urineonderzoek kon bijvoorbeeld een blaasontsteking worden uitgesloten. Een longfoto en een echo van Mies’ buik lieten geen afwijkingen zien. De temperatuur bleef hoog en de buikpijn hield aan.

Vrijdagavond troffen Patrick en ik onze (schoon)ouders in een spreekkamer in het ziekenhuis. Voor koffie en thee was gezorgd, dus we konden in alle comfort praten over “plan C”. Het plan dat van start gaat als we door alle andere mogelijkheden heen zijn. De uitvaart.

Natuurlijk hadden we dit onderwerp liever vermeden, maar de situatie vraagt een andere benadering. Gek genoeg voelde het gesprek op deze vrijdag niet als een taboe. We waren het veelal met Mies eens en konden vrij spreken over zijn laatste wensen. Even na tienen liepen we geëmotioneerd, maar ook tevreden het ziekenhuis uit.

Het uitvaart draaiboek is in de afgelopen paar dagen gegroeid met nieuwe ideeën en inzichten. Het is fijn om hier samen over na te kunnen denken. Gelukkig kan Mies er heel goed over praten. Met ons, maar ook met zijn andere naasten. Dit geldt ook voor de stoere, dappere Maddie!

 

Gisteren heeft Mies andere antibiotica gekregen. Ook zijn infuusslang is vervangen en in de andere arm geplaatst, omdat het begon te ontsteken. Het prikken voor het infuus ging niet van een leien dakje. Het totale gebrek aan energie zorgt ervoor dat Mies zijn bed niet meer uitkomt. Om trombose te voorkomen krijgt hij injecties Fraxiparine. Mies’ bloeddruk is erg laag.

Vandaag lijkt de temperatuur van mijn stoere schoonvader weer op orde. Ook de hoeveelheid witte bloedcellen kruipt voorzichtig omhoog. De hemoglobinewaarde (hb) is gedaald, hiervoor heeft hij twee zakken bloed ontvangen.

Hopelijk gaat het draaiboek heel lang de kast in. Hopelijk voelt Mies zich snel weer beter, heeft hij minder pijn en meer energie. Hopelijk zie ik snel de zonnetjes weer in zijn ogen. Die stralende, speelse blik die zijn levenslust toont. Hopelijk wandelt hij snel weer rond en speelt hij, als een kitten zo vrij, met zijn kleinzonen. Ik kan niet wachten op dat moment!

 Afbeelding

Advertenties

Over Annemieke

❤ moeder ❤ natuurvoedingsadviseur ❤ altijd nieuwsgierig ❤ gek op (gezond) eten ❤ wil kinderen beter laten eten ❤ eet het beter ❤
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Een kluwen wol

 1. Jeanet zegt:

  Wens jullie heel veel sterkte,vindt het ondanks alle ellende toch heel mooi hoe jullie hier mee omgaan kanjers, heel veel liefs,martin en jeanet

 2. Mia zegt:

  Heel veel sterkte met z’n allen, we zijn in gedachten bij jullie en hopen op een snelle verbetering .
  Jan, Mia en Brett van Os.

 3. Martijn, Meta en Vinz van Voorden zegt:

  Pfft, wat is dit heftig allemaal…….. en wat ontzettend oneerlijk…. Ook wij wensen jullie weer heel veel sterkte, we denken aan jullie en kunnen helaas niet anders dan heel hard mee hopen en duimen dat er een dikke laag stof op het draaiboek komt. Dikke kus van ons drietjes

 4. Annemieke zegt:

  Dankjewel lieve allemaal! En Meta, wat verwoord je dat mooi! Kom maar op met die dikke laag stof 🙂

 5. Pingback: Samen sterk | Mies van Valburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s