Touwtjes

Je zou haast verwachten dat zoveel hoogte- en dieptepunten in een half jaar uiteindelijk gaan wennen, maar niks is minder waar. Mies heeft weer een heftige week achter de rug. Het goede nieuws is wel dat hij de touwtjes weer in handen heeft!

Afgelopen dinsdag werd Mies verwacht in het UMC voor een gesprek met de bestralingsarts. Deze specialist had alle begrip voor de beslissing van Mies om de behandeling stop te zetten. Achteraf gezien kon hij zeggen dat de in- en uitwendige bestralingen te weinig effect hebben gehad. De positieve resultaten waren namelijk van korte duur. Er gaat geen extra bestraling meer plaatsvinden om meer ruimte in de slokdarm te creëren.

Vanuit Utrecht zijn Mies, Maddie en Patrick naar Ede gereden om het verjaardagsfeestje van Tygo te vieren. De oudste kleinzoon van Mies en Maddie is namelijk vijf jaar geworden. De trotse opa en oma hebben gespeeld, voorgelezen, in bad en bed gestopt en vooral veel genoten! De kinderen wilden graag pannenkoeken en poffertjes eten. Aangezien Mies helaas niet kan eten heb ik een vers bietensapje met kers, watermeloen en kurkuma voor hem gemaakt. Hij zei dat het lekker was 😉

Woensdag hebben Mies, Maddie en Patrick zich gemeld bij dokter Tjin-A-Ton. Ook deze arts respecteerde en begreep het besluit van Mies. Hij beschreef vervolgens het te verwachten ziekteverloop. De energie zal langzaam afnemen. De slang van de maagsonde wordt alleen nog vervangen als het nodig is (bijvoorbeeld bij verstopping). Als de tijd er rijp voor is mag Mies zelf beslissen de maagsonde te laten verwijderen. Hij heeft op dat punt dus zelf de touwtjes in handen!

Over vier weken mag Mies zich weer melden in het ziekenhuis en tot die tijd gaat hij lekker genieten! Weet je wat ik nou zo bewonder aan Mies? Hij heeft geen ellenlange wensenlijst. Hij wil gewoon lekker bij zijn vrouw zijn, haar verjaardag vieren en tijd doorbrengen met zijn kleinzonen en alle lieve mensen om hem heen. Hij voelt zich redelijk goed en heeft weinig pijn. Het gewicht is stabiel en het HB-waarde was woensdag acceptabel.

Afbeelding

Advertenties

Over Annemieke

❤ moeder ❤ natuurvoedingsadviseur ❤ altijd nieuwsgierig ❤ gek op (gezond) eten ❤ wil kinderen beter laten eten ❤ eet het beter ❤
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Touwtjes

  1. Pingback: Samen sterk | Mies van Valburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s