Iets met kluitjes en riet

Een week geleden kreeg Mies wat last van de maagsonde. De neusslang is vervangen, in de hoop dat de irritatie aan keel en slokdarm af zou doen nemen. De eerste berichten hierover waren positief!

Mies bemerkte vorige week ook aan dat het rommelde in zijn slokdarm. Niet echt pijn, maar een onrustig gevoel ter hoogte van de tumor. Bovendien vertelde mijn lieve schoonvader me dat zijn energieniveau heel langzaam aan het afnemen was. Hopelijk “alleen maar” een vervelende voorbode van de fikse verkoudheid die daarna de kop op stak.

Na het weekend hield de pijn aan. Dinsdag heeft de thuiszorg de slang wat dieper geplaatst. Ze denken dat de slang niet goed zit, dus ze adviseerden een gastroscopie te laten maken. Woensdag is de huisarts langs geweest. Zij gaf een middeltje om het eten in de maag te houden en het “opboeren” te stoppen. De huisarts heeft ook met de specialist overlegd. Die dacht op zijn beurt weer dat het “opstropen” van de voeding klachten geeft.

Ieder zijn eigen visie, maar vervolgens wel een patiënt die zelfs een kopje drinkbouillon uitkotst omdat het niet meer naar binnen lijkt te passen. Gelukkig was de liefdevolle echtgenote van deze “patiënt” zo wijs om Mies te laten stoppen met het middeltje van de huisarts en om vanmorgen zelf contact op te nemen met het ziekenhuis met het verzoek te onderzoeken of de slang goed zit. Het ziekenhuis beloofde vandaag contact op te nemen met Mies en Maddie.

Helaas bleef de telefoon angstvallig stil… Maddie belde zelf tegen drie uur opnieuw naar het ziekenhuis. Ze hoorde daarna pas dat het specialistenteam had overlegd en besloten dat de irritatie in de keel geremd moest worden met een geleiachtige pijnstiller. Het verbaast mij zeer dat deze remedie is voorgeschreven zonder dat er iemand bij Mies in de keel heeft gekeken, maar dat kan natuurlijk mijn beperkte geneeskundige inzicht zijn.

Het goede nieuws is wel dat broer Joop dinsdag de tuin van Mies en Maddie op orde heeft gebracht en Mies zelf een handje heeft geholpen. Mies heeft bovendien niet meer overgegeven sinds gisteren. We houden moed!

Afbeelding

Advertenties

Over Annemieke

❤ moeder ❤ natuurvoedingsadviseur ❤ altijd nieuwsgierig ❤ gek op (gezond) eten ❤ wil kinderen beter laten eten ❤ eet het beter ❤
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s