De glazen bol van de dokter

Begin juni vertelde dokter Tjin-a-ton dat de gezondheid van Mies op termijn achteruit zou gaan. Langzamerhand zou de pijn toe- en de energie afnemen. De pijn zou bestreden kunnen worden met medicatie, het gebrek aan energie zou ervoor gaan zorgen dat Mies steeds meer zal gaan slapen. Ik had zo graag gezien dat deze specialist ongelijk had gekregen, maar tot op heden komt zijn voorspelling aardig overeen met de werkelijkheid.

Op dit moment is mijn lieve schoonvader vaker moe. Op zijn borst (slokdarm) voelt het “rommelig” aan. Op zijn rug, tussen zijn schouderbladen, zit een stekende pijn. We hopen dat er morgen een morfinepleister geplakt zal worden. Deze pleister zorgt ervoor dat het “pijnsignaal” niet bij de hersenen aankomt.

Het wordt ons pijnlijk duidelijk dat Mies’ ziekte in een volgende fase terecht is gekomen. Mies zelf is hier nuchter onder. Hij geniet met volle teugen van alles wat hij doet. Natuurlijk hoopt hij ook nog steeds op een wonder, maar dit is de realiteit. De harde realiteit. Het verloop van zijn ziekte gaat geheel volgens plan. En laat dit plan nou net niet overeenkomen met die van ons 😦

Afbeelding

Advertenties

Over Annemieke

❤ moeder ❤ natuurvoedingsadviseur ❤ altijd nieuwsgierig ❤ gek op (gezond) eten ❤ wil kinderen beter laten eten ❤ eet het beter ❤
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De glazen bol van de dokter

 1. Petra Dingemans zegt:

  Nee deze bevestiging daar zit niemand op te wachten!!……Wat kan ik verder zeggen!?….Geniet van elkaar!! En ja natuurlijk een hele dikke knuffel voor Mies, die ik heb leren kennen als een geweldig mooi mens, en die gedachten koester ik!

 2. Jeanet zegt:

  Onvoorstelbaar, wat is het leven toch hard ,maar dit is de kei harde realiteit,
  Hopen dat de morfine pleister alles nog een beetje draaglijk maakt!
  Zou mooi zijn ome mies, zo’n glazen bol,met misschien nog maar 1 wens, om de komende fases nog een hele poos uit te stellen…….maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit!
  Met zo ’n nuchtere instelling..wie weet!
  Heel veel liefs uit ingen
  Martin en jeanet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s