Goede tijden, slechte tijden

Voorafgaand aan een nieuw seizoen “Goede tijden, slechte tijden” beleefden wij deze maand onze eigen soap. Een spannende cliffhanger bleef ons gelukkig bespaard: een spoedig afscheid werd een feit. Gelukkig wel een vaarwel dat is doorspekt met mooie, warme herinneringen aan andere tijden.

Mies zou een robot zijn als deze gebeurtenissen hem niet zouden raken. Het is heftig en confronterend. Gelukkig is hij goed in staat om keuzes te maken en zichzelf waar mogelijk rust te geven.

Ik begrijp dat bovenstaande tekst vaag klinkt voor wie niet geregeld contact heeft met één van ons. Ik wil er ook niet uitgebreid over uitwijden, maar ik kan wel vertellen over Jan van Hoften:

Deze man, door mij opa of opi genoemd, werd geboren in 1930. Samen met Jantje kreeg hij vijf kinderen en vele klein- en achterkinderen. Afgelopen maandag bleek dat het niet zo goed ging met opa van Hoften. Er volgden wat onrustige dagen. Vannacht tegen half vier verloor hij het bewustzijn in een rustige slaap. Opa is in het liefdevolle bijzijn van zijn vrouw, zoon en schoondochter overleden. Wellicht was het al duidelijk: Jan van Hoften was de vader van Maddie en de schoonvader van Mies…

Zoals ik eerder schreef moet Mies op dit moment noodgedwongen keuzes maken. Hij kan niet overal bij zijn en Maddie vindt het lastig om hem alleen te laten. Mies maakt zijn afwegingen: wat is goed voor mijn vrouw en wat is goed voor mij? Hij heeft deze week zelfs een was afgehaald en op zijn kleinzonen gepast. Samen komen ze er prima uit!

Mies geeft aan dat hij geen pijn heeft op dit moment. De morfinepleister is vandaag vervangen. Het slapen gaat redelijk. Eten wordt echter steeds moeilijker: ook vanillevla en zelfs aanmaaklimonade zijn steeds lastiger om weg te krijgen. Ik hoop met heel mijn hart dat deze gebeurtenissen geen weerslag gaan hebben op de gezondheid van Mies!

Afbeelding

Goede tijden, slechte tijden
Een dag die als een nacht verschijnt
Goede tijden, slechte tijden
Liefde leidt je tot het eind
Goede tijden, slechte tijden
Nee, het leven spaart je niet
Goede tijden, slechte tijden
Soms geluk en soms verdriet

Advertenties

Over Annemieke

❤ moeder ❤ natuurvoedingsadviseur ❤ altijd nieuwsgierig ❤ gek op (gezond) eten ❤ wil kinderen beter laten eten ❤ eet het beter ❤
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s