Achteruit hollen

Heel af en toe droom ik vervelend. Dan word ik geplaagd door eindeloze achtervolgingen waarin ik gil, maar niemand me hoort. Ik ren mijn benen onder mijn lijf vandaan, maar kom niet vooruit. De route naar een veilige omgeving lijkt continu te veranderen. Angst voert de boventoon. En dan word ik zwetend wakker…

Gelukkig zijn dit soort waanbeelden van tijdelijke aard. Als ik ontwaak, lig ik in mijn eigen bedje met mijn grote liefdes in mijn buurt. Helaas gaat niet iedere nare droom zo makkelijk aan me voorbij. Op 21 januari 2013 kwamen we in onze eigen nachtmerrie terecht, eentje waarin iemand die me lief is ongeneselijk ziek wordt.

We hadden niet durven dromen dat mijn schoonvader de afgelopen twee maanden zo vol energie en plezier zou beleven. Zoals de artsen zeggen: met hoge levenskwaliteit. Helaas lijkt deze fijne periode nu verleden tijd.

Precies een week geleden was Mies de hele dag moe. Zaterdag werden wat testen uitgevoerd, waaruit een ontsteking bleek. Een longfoto kon uitsluiten dat het vocht achter de longen terug was. Mijn stoere schoonvader kreeg antibiotica en een pufje en de dosering van de morfinepleister werd opgehoogd.

Tegen onze verwachtingen in, knapte hij hier niet van op. In tegendeel, Mies is nog steeds ongelofelijk moe. Vandaag is hij bijvoorbeeld maar heel even uit bed geweest, hij heeft praktisch de hele dag geslapen. Hij hoest soms “stukken” op, spuugt regelmatig zijn “maaltijd” uit en heeft zelf het gevoel dat hij te weinig zuurstof heeft. Testen geven echter aan dat dit in orde is, evenals bloeddruk en (stabiel) gewicht.

achteruit hollen

Vandaag is er een nieuwe morfinepleister geplakt met een iets lagere dosering. Hopelijk krijgt Mies daardoor weer wat energie terug. Het is voor ons moeilijk te bevatten dat Mies van de een op de andere dag is veranderd in een doodzieke man.

Dat rennen zonder vooruit te komen, zoals ik het ken uit mijn dromen, is een peulenschilletje in vergelijking met deze nachtmerrie. Dit lijkt meer op achteruit hollen.

Advertenties

Over Annemieke

❤ moeder ❤ natuurvoedingsadviseur ❤ altijd nieuwsgierig ❤ gek op (gezond) eten ❤ wil kinderen beter laten eten ❤ eet het beter ❤
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s