Kracht

Handen vasthoudenMies is vanmiddag opgenomen in een hospice. Deze keuze heeft hij al in het begin van zijn ziekbed aangegeven en hij houdt voet bij stuk. Erg mooi om te zien dat hij nog zoveel kracht heeft om zijn eigen weg te volgen. Hij is zo sterk!

De thuiszorg heeft Mies vanmorgen lekker onder de douche gezet. De huisarts constateerde een mogelijke schimmelinfectie in zijn mond, wat het droge gevoel veroorzaakt. Tussen het slapen en de verwarring door, heeft Mies aardig wat heldere momenten gehad. Hij wil er zeker van zijn dat zijn uitvaart goed is geregeld en verontschuldigt zich steeds. De emoties komen los; Mies heeft het daar zelf wel moeilijk mee. Ik zag hem bijvoorbeeld zijn gezicht verstoppen achter zijn handen. Mijn lieve schoonvader beseft dat het einde nabij is, maar “nu nog niet” zegt hij. Hij geeft aan geen pijn te hebben, maar wel heel heel moe te zijn.

Rond drie uur vanmiddag heeft broer Ruud Mies opgehaald met de ambulance en naar het hospice nabij het Rivierenland Ziekenhuis gebracht. Mies heeft daar nu een eigen kamer, versierd met o.a. foto’s van zijn kleinzonen. Hopelijk vindt onze kanjer rust en goede verzorging op zijn nieuwe verblijfplaats, zodat Maddie ook weer op krachten kan komen.

Helaas leest Mies jullie lieve berichten niet meer, maar ik weet zeker dat al deze positieve energie als een warme deken voor hem voelt. Wij (hierbij spreek ik ook namens Maddie en Patrick) waarderen jullie steun enorm!

Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dichtdoen en verpakken in de goede gedachten der herinnering.

Advertenties

Over Annemieke

❤ moeder ❤ natuurvoedingsadviseur ❤ altijd nieuwsgierig ❤ gek op (gezond) eten ❤ wil kinderen beter laten eten ❤ eet het beter ❤
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Kracht

 1. Lieve Annemiek, zo’n heftige tijd en dan toch nog zo mooi kunnen schrijven. Ik word er stil van.
  Ik wens julle alle sterkte toe. Het klinkt gek, maar wat een mooi afscheid krijgt je schoonvader. Waar hij ook is, jullie maken het afscheid voor hem compleet! #temooiefamilie
  Ik denk aan jullie! X

 2. Petra. zegt:

  Een paar dagen geleden sprak je nog over de herfst die is ingetreden in het leven van mies, de herfst heeft wel erg snel plaats gemaakt voor de winter!!… Ook nu staat hij nog steeds voor wat hij wil en wat hij zegt… Mooi mens…. ik wens jullie allemaal ongelofelijk veel kracht om met elkaar dit laatste stuk te gaan… en los te kunnen laten…( Nog steeds) In gedachten bij jullie.

 3. ditsy zegt:

  Vorige week heb ik gebeld en kreeg Mies zelf aan de telefoon dat voelde zo fijn om hem zelf te spreken. En nu een week verder krijgen we dit te lezen. Het is heel erg om ze lieve man naar deze plaats te brengen. Maar hij wordt daar heel fijn verzorgd en dan kan Maddy ook een beetje tot rust komen. Ik wens Mies en Maddy en de rest van de familie en vrienden heel veel sterkte toe. Ik leef met jullie allemaal mee. Want we willen toch geen afscheid nemen van onze lieve Mies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s